Friday, April 19, 2024
HomeBotaMë tepër se gjysma e rasteve të reja me COVID-19 në Britani...

Më tepër se gjysma e rasteve të reja me COVID-19 në Britani janë asimptomatike

Mbretëria e Bashkuar është duke regjistruar mbi 50 për qind të rasteve të reja pa simptoma.

Më shumë se gjysma e njerëzve që testuan pozitivisht për Covid-19 në Mbretërinë e Bashkuar nuk kishin simptoma, tha të enjten Zyra për Statistikat Kombëtare (ONS) në Sondazhin e saj të fundit të Infeksionit.

“Në Mars 2021, 47% e njerëzve që testuan pozitivisht për koronavirusin në MB me një test të fortë pozitiv raportuan simptoma dhe 53% nuk ​​raportuan të kishin ndonjë simptomë,” tha ONS.

Por si u ndien të tjerët?

Lodhja, dhimbja e kokës dhe kollitja ishin simptomat më të raportuara nga njerëzit që dolën pozitivë për Covid-19. Përzierja, dhimbja e barkut dhe diarreja ishin ndër simptomat më pak të raportuara.

“Asimptomatike” përshkruan një person që është i infektuar, por nuk ka simptoma.

Me Covid-19, transportuesit asimptomatikë ende mund të infektojnë lehtë të tjerët pa e ditur atë.

Pra, nëse jeni të infektuar, por nuk ndiheni të sëmurë, përsëri mund të infektoni të tjerët.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments