Tuesday, April 16, 2024
HomeLajmeKosovaHoxhaj uron Ditën e Romëve: Kosova do të jetë shtet i drejtë...

Hoxhaj uron Ditën e Romëve: Kosova do të jetë shtet i drejtë kur të gjithë qytetarët e saj të trajtohen barabartë

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj ka uruar Ditën Ndërkombëtare të Romëve duke thënë se Institucionet e Kosovës duhet të vazhdojnë të shtojnë veprimet, por edhe në avancimin dhe zhvillimin e tyre e të drejtave të bashkëqytetarëve tanë romë.

 

Përmes një postimi në Facebook, Hoxhaj ka thënë se romët vazhdojnë të mbesin si komuniteti më i cënueshëm në shoqërinë kosovare.

Qeveria të nisë dhe zbatojë programe të mirë-financuara arsimore, shëndetësore dhe ekonomike për komunitetin rom. Kosova do të jetë shtet i drejtë dhe demokratik vetëm kur të gjithë qytetarët e saj të gëzojnë liri dhe mundësi të barabarta. Urime!”, ka shkruar ai.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments