Monday, May 20, 2024
HomeLajmeKosovaNga 1 shtatori nis regjistrimi i popullsisë,

Nga 1 shtatori nis regjistrimi i popullsisë,

Njëherë e shtyu pandemia, e të dytën herë zgjedhjet e 2021-ës.

Por 1 shtatori është data kur për 45 ditë do të nisë regjistrimi i popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave, proces ky i pari pas 12 vjetësh në Kosovë.

Evidentimi i të dhënave do bëhet me metoda moderne. Shumë punë janë kryer, teksa më pak kanë mbetur. Veç angazhimit të pesë mijë personave si staf profesional, sfidë tjetër është regjistrimi i popullsisë në katër komunat veriore që do bëhet sefte.

Pas zgjedhjes së kryetarëve të rinj atje procesi pritet ta ndihmojnë edhe fushatat senzibilizuese.Për këtë proces, Qeveria e Kosovës ka ndarë rreth 12 milionë euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments