Sunday, February 25, 2024
HomeBotaJoe Biden me masa të reja kundër dhunës me armë

Joe Biden me masa të reja kundër dhunës me armë

Presidenti i SHBA-së Joseph Biden do të paraqesë një seri masash që synojnë luftimin e dhunës me armë.

Ai do të zbatojë premtimin parazgjedhor për të futur kufizime më të rrepta në mbajtjen e armëve, raporton AP, duke iu referuar një burimi anonim i cili është i njohur me planet.

Biden pritet të publikojë rregullore më të rrepta që përfshijnë eliminimin e tregut për të ashtuquajturat armë të improvizuara, si dhe kontrolle më të rrepta për blerësit e armëve. Në Shtetet e Bashkuara, armët e zjarrit, të cilat bëhen edhe në shtëpi, për shembull një pistoletë e papërfunduar pa një numër serik, sipas ligjit aktual, mund të shiten pa kontroll sigurie.

Biden gjithashtu planifikon të emërojë kandidatin e tij për kreun e Agjencisë së Alkoolit, Duhanit dhe Armëve të Armëve (ATF) i cili do të jetë kryesor për zbatimin e ligjeve të armëve. ATF nuk ka pasur një drejtor të përhershëm që nga viti 2015, dhe agjencia aktualisht drejtohet nga drejtoresha e përkohshme Regina Lombardo. Biden po përballet me presion në rritje për të vendosur kufizime të rrepta në bartjen e armëve pas një serie të shtënash në të gjithë Shtetet e Bashkuara në kohët e fundit, në të cilat shumë njerëz janë vrarë.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments