Sunday, July 14, 2024
HomeLajmeKosovaBunari i Ulicës ku serbët gjuanin kafshë që shqiptarët të mos merrnin...

Bunari i Ulicës ku serbët gjuanin kafshë që shqiptarët të mos merrnin ujë për pije

Para 23 vjetësh, kjo rrugë përshkohej nga banorët serb të fshatit Popolan. Ndërkaq sot, kushdo që është i lodhur nga rruga apo puna e përditshme nëpër ara, e shfrytëzon për pushim. Ky është bunari i Ulicës, ashtu siç është quajtur nga banorët serb dhe ka një arsye pse është ndërtuar në qendër të fshatit.

Sipas Rraqit, ky vend quhet Ulicë për shkak të rrugës e cila ka një qasje nëpër të gjithë fshatin.

Ky fshat nisi të banohej edhe me shqiptarë gjatë viteve të 80-ta.

Një nga familjet e para që u vendos këtu ishte ajo e Zenel Kolgecit, e cila u shpërngul nga fshati Vraniq.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments