Saturday, October 16, 2021
HomeTeknologjiVideo e re zbulon sekretin e “Tesla Glass”

Video e re zbulon sekretin e “Tesla Glass”

Tani, për herë të parë, kompania po jep një pasqyrë se çfarë mund të bëjë “Tesla Glass”.

 

Në një video në YouTube, menaxheri i projektit Mike Pilliod shpjegon pse kabina e automjetit është veçanërisht e fortë falë materialit të ri. Në vitin 2016, ish-inxhinieri i materialeve të Apple mori drejtimin e zhvillimit të xhamit.

Në video, Pilliod demonstron sa e qetë është kabina e automjetit. Për këtë, dy shtresa xhami vendosen njëra mbi tjetrën. Në mes ka një shtresë të materialit që thith zhurmën. Ai e demonstron këtë duke mbyllur dritaren në një mjedis të zhurmshëm, pas së cilës nuk dëgjohen zhurma. Kjo veçori tashmë është përdorur në versionin e ri të Modelit 3.

Kulmi prej xhami i Model 3 shtrihet nga xhami i përparmë në pjesën e pasme. Kjo paraqiti disa sfida, shpjegon Pilliod. Nga njëra anë, xhami duhet të jetë aq i sigurt sa të përballojë një aksident. Nga ana tjetër, njerëzit në automjet duhet të mbrohen nga rrezatimi ultraviolet. Kulmi thith 99 për qind të rrezatimit dhe për këtë arsye është relativisht i sigurt, shpjegon Pilliod.

Konfigurimi i kamerës që përdoret për autopilotin ndodhet në qendër sipër pas xhamit të përparmë.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments