Monday, May 20, 2024
HomeLajmeKosovaSpitalet mbushen me pacientë me koronavirus

Spitalet mbushen me pacientë me koronavirus

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme, po trajtohen 903 pacientë.

Nga kjo shifër: 739 raste janë të konfirmuara me Sars-Cov-2, 57 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve, 37 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore, 689 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 376 pacientë:

322, të konfirmuar me Sars Cov-2

Reklamë

16, në gjendje të rënduar

306, me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 116 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 81 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 58 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 81 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 4 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 15 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 21 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 527 pacientë:

417- të konfirmuar pozitivë

21- në gjendje të rënduar shëndetësore

383- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 111 pacientë

Spitali i Gjakovës, 76 pacientë

Spitali i Pejës, 86 pacientë

Spitali i Gjilanit, 116 pacientë

Spitali i Ferizajt, 68 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 46 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 24 pacientë

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments