Monday, July 15, 2024
HomeLajmeSot dy seanca të Kuvendit, njëra për dështimin e Qeverisë për t’i...

Sot dy seanca të Kuvendit, njëra për dështimin e Qeverisë për t’i siguruar tekstet shkollore

Kuvendi i Kosovës sot do të mbajë dy seanca – njëra plenare dhe tjetra e jashtëzakonshme.

E para fillon nga ora 10:00, ndërsa e dyta nga ora 14:00.

Rendi i ditës për seancën plenare:

Miratimi i procesverbaleve nga seancat e mëparshme,

Deklarimet jashtë rendit të ditës,

Pyetjet parlamentare,

Votimi i Propozim-Rezolutës për punën dyvjeçare të Qeverisë së Kosovës,

Shqyrtimi i Projektligjit nr.08/L-251 për ratifikimin e Marrëveshjes së financimit në mes të Republikës së Kosovës, përfaqësuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve dhe Bankës Evropiane për Investime për projektin “Rehabilitimi i linjës hekurudhore 10 B”,

6.         Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-185 për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna në familje, dhuna ndaj grave dhe dhuna në baza gjinore,

7.         Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr.08/L-205 për të drejtat e autorit dhe të drejtat e përafërta,

8.         Formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për një (1) anëtar të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës, nga radha e komunitetit serb.

Rendi i dytës për seancën e jashtëzakonshme:

  1. Debat parlamentar lidhur me dështimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës për sigurimin e teksteve shkollore për nxënësit e nivelit të arsimit fillor dhe arsimit të mesëm të ulët për vitin shkollor 2023/2024.

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments