Tuesday, April 16, 2024
HomeBotaQeveria gjermane bën thirrje për një izolim të shkurtër të vendit

Qeveria gjermane bën thirrje për një izolim të shkurtër të vendit

Qeveria gjermane po bën thirrje për një bllokim të shkurtër në të gjithë vendin për të provuar dhe frenuar përhapjen e koronavirusit.

 

“Çdo thirrje për një bllokim të shkurtër, të unifikuar, është e saktë,” konfirmoi të mërkurën Ulrike Demmer, zëdhënësja e kancelares gjermane Angela Merkel.

“Shumëllojshmëria e masave aktuale nuk po kontribuon në siguri ose në pranim,” shtoi ajo, duke theksuar rëndësinë e një “qasjeje të përbashkët federale”, raporton CNN, transmeton Klan Kosova.

Demmer vazhdoi duke thënë se situata aktuale ishte e paqëndrueshme, me shumë presion mbi kujdesin shëndetësor gjerman. “Ne kemi nevojë për një normë të qëndrueshme të incidencës nën 100”, përfundoi ajo.

Javën e kaluar, autoriteti i shëndetit publik të Gjermanisë, Instituti Robert Koch, zbuloi se varianti i koronavirusit B.1.1.7 – i cili u identifikua për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar – përbënte gati 90% të infeksioneve të reja në vend.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments