Thursday, February 29, 2024
HomeLajmeKosovaPërurohet busti i Anton Çettës në Klinë

Përurohet busti i Anton Çettës në Klinë

Sot në qytetin e Klinës është përuruar busti i atdhetarit Anton Çetta.

Busti u vendos për nderë të 31 vjetorit të Lëvizjes së Pajtimit të Gjaqeve.

Realizimi artistik i portretit në bronz është modeluar nga skulptori Agron Blakçori, ndërs derdhja në bronz është realizuar nga Emiliano Nurçja.

Vendosja e bustit u mundësua nga Komuna e Klinës, Asociacioni Forumi i Intelektualëve “Luigj Gurakuqi” dhe Këshillit të Donatorëve nga Diaspora- Zvicër.

Në shkurt të vitit 1990 disa të rinj e formuan Lëvizjen për Pajtimin e Gjaqeve, në ballë të së cilës
u vu Profesori Anton Çetta ndërsa mendohet se kjo lëvizje ka pajtuar mbi 1500 familje.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments