Thursday, February 29, 2024
HomeBotaPamje të rralla nga arrestimi i Millosheviqit, ishte mbajtur në bazën amerikane...

Pamje të rralla nga arrestimi i Millosheviqit, ishte mbajtur në bazën amerikane para se të transferohej në Hagë

Më 30 mars të këtij viti janë bërë 20 vjet nga arrestimi i ish-presidentit të Republikës Federale të Jugosllavisë Slobodan Milosheviq, i cili është akuzuar nga drejtësia ndërkombëtare për krime lufte.

20 vjet pas arrestimit janë publikuar pamjet nga momentet e fundit të kriminelit serb Millosheviq, para se të transferohej në Hagë për t’u gjykuar për krime lufte.

Në  një video shihet Millosheviq përpara transferimit nga Tuzla në Hagë, në vitin 2001.

Pamjet tregojnë se si Millosheviqi hynë në një dhomë që ishte në një bazë ushtarake amerikane në kampin “Eagle” në Bosnje dhe Hercegovinë dhe më pas trasferohet për në Hagë.

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments