Tuesday, May 21, 2024
HomeLajmeOsmani: Okarina, fyelli e kavalli, mbetën pa mjeshtrin e madh Shaqir Hotin

Osmani: Okarina, fyelli e kavalli, mbetën pa mjeshtrin e madh Shaqir Hotin

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, ka thënë se instrumentet e muzikës si okarina, fyelli e kavalli, mbetën pa mjeshtrin e madh Shaqir Hotin.

Ajo ka shtuar se baca Shaqë iku në përjetësi duke lënë pas një trashëgimi të begatshme të punës së tij mjeshtërore në ruajtjen e traditës së punimit të instrumenteve frymore, por edhe kultivimin e muzikës sonë burimore.

“Kavalli i Bacës Shaqë pushoi, por tingujt e tij do të jehojnë ndër breza. Ai do të kujtohet përherë si njeriu që e deshi, ruajti dhe e kultivoi traditën tonë me devotshmëri deri në frymën e fundit”.

“Qoftë i përhershëm kujtimi për mjeshtrin e instrumenteve – Bacën Shaqë”.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments