Saturday, June 12, 2021
HomeLajmeKosovaKurti kujton deklaratën e një fëmije që ishte viktimë e dhunës në...

Kurti kujton deklaratën e një fëmije që ishte viktimë e dhunës në familje:”I kom ndihmu mamit me çelë derën për me ik prej babit!”

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka uruar ditën e fëmijëve, duke thënë se janë zotuar që t’i ndihmojnë fëmijët në varfëri, fëmijët që janë viktima të dhunës dhe fëmijët me nevoja të veçanta.

Kurti madje kujtoi edhe një deklaratë të një fëmije që ishte viktimë e dhunës në familje.

“M’u dha ky fragment nga deklarata e një fëmije, viktimë e dhunës në familje: “I kom ndihmu mamit me çelë derën për me ik prej babit!”. Edhe kur kemi shkruar zotimet, edhe sot kur jemi në krye të shtetit, në mendje dhe zemër, i kemi para së gjithash fëmijët e vendit tonë, që janë e ardhmja jonë. Jemi zotuar që më së shumti e më së pari të ndihmojmë fëmijët në varfëri, fëmijët që janë viktima të dhunës dhe fëmijët me nevoja të veçanta, të cilët e kanë të domosdoshëm kujdesin e shtetit”, ka shkruar Kurti në Facebook.

Ai tha se çdo akt i dhunës qoftë fizike, psikologjike a seksuale ndaj fëmijëve, duhet të trajtohet me seriozitet të lartë, përpos në nivelin institucional, edhe në atë socio-ekonomik e shoqëror.

“Do t’i trajtojmë me efikasitet procedurat e nevojshme pёr mbrojtjen dhe trajtimin e fёmijёve që kanë pësuar nga dhuna në familje. Qëndrojmë të hapur për bashkëpunim ndërinstitucional dhe shoqëror që të punojmë për fëmijët e vendit tonë”.

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments