Një vizatim i vogël i një kokës ariu nga Leonardo da Vinci, pritet të dalë në ankand në Londër. Sipas ekspertëve, vizatimi do të shitet për 12 milionë funte (16.7 milionë dollarë).

Vizatimi me dimensione shtatë me shtatë centimetra, është mbi 500 vjet e vjetër.

Shitja do të mund të kalonte shifrën e mëparshme rekorde që kishte ndodhur në vitin 2001, kur një vizatim i Da Vincit – përkatësisht kalit dhe kalëruesit – u shit për më shumë se 11 milionë dollarë.

Sipas shtëpisë së ankandeve “Christie’s”, që është angazhuar për këtë shitje, ky vizatim deri tash ka zgjuar interesimin e shumë adhuruesve të artit.