Tuesday, May 11, 2021
HomeBotaGjermania përsëri kundër: Ne s’vëmë gisht në kufijtë ballkanikë

Gjermania përsëri kundër: Ne s’vëmë gisht në kufijtë ballkanikë

Gjermania sikurse në të kaluarën ashtu edhe në të ardhmen do të vazhdojë të kundërshtojë idetë për ndryshim të kufijve të Ballkanit.

 

Kështu ka thënë kryediplomati gjerman, Heiko Maas gjatë konferencës për shtyp me ministrin e Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani.

Ai ka thënë se “Non-paper”-i, për ndryshim të kufijve ballkanik nuk është i vërtetë.

”Non paper-i” e mban emrin e vërtetë. Do të thotë “non paper” dhe nuk është dokument i vërtetë. Ajo është diçka që nuk duhet të merremi me të më shumë. Nuk ka asnjë pjesëmarrje të Gjermanisë në asnjë lloj “non paper”. Nëse ka zëra për këtë, atëherë ato janë ‘fake news’. Politika gjermane për Ballkanin Perëndimor, është ajo, se ne nuk vëmë gisht në kufijtë ballkanik. Çdo ndryshim i kufijve, kudo qoftë do të ketë ndikim në tërë rajonin dhe do të ketë pasoja negative për të gjithë”, tha Maas.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments