Tuesday, April 16, 2024
HomeLajmeKosovaASh në Mal të Zi paralajmëron shqyrtimin e mundësisë që Tuzi të...

ASh në Mal të Zi paralajmëron shqyrtimin e mundësisë që Tuzi të bëhet pjesë buxhetore e Shqipërisë ose Kosovës

Alternativa Shqiptare në Mal të Zi, e udhëhequr nga Kryetari i Bashkisë së Tuzit, Nik Gjeloshaj, tha se do të konsiderojnë seriozisht për të kërkuar që Tuzi të jetë pjesë e buxheteve të Shqipërisë ose Kosovës, raportojnë mediat e Malit të Zi.

“Në projektbuxhetin për vitin 2021, qeveria e Dritan Abazoviç nuk planifikoi asnjë cent investim në komunën e Tuzit, megjithëse na takon me ligj. Ju keni vazhduar pothuajse të njëjtën praktikë në Ulqin, si në komunat e tjera ku Shqiptarët jetojnë”, thanë nga Alternativa Shqiptare.

Ata thanë se kjo qeveri nuk po përmbush detyrimet e parashikuara me ligj ndaj komunës së Tuzit, siç është rasti me komunat e tjera në Mal të Zi.

“Vetëm komuna e Tuzit paguan mbi gjysmë milioni euro taksa në buxhetin e shtetit çdo vit. Këto dhe shumë argumente të tjera vërtetojnë se ju jeni pjesë e qeverisë antishqiptare për Abazoviç dhe se synoni degradimin ekonomik të shqiptarit autokton. Së dyti, ne duhet të konsiderojmë seriozisht dhe të përpiqemi të bëhemi pjesë e buxheteve të Shqipërisë e Kosovës”, thanë nga Alternativa Shqiptare, transmetojnë mediat e vendit fqinj.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments