Monday, May 10, 2021
HomeLajmeApple Maps ndryshon emrat e qyteteve të Kosovës, tashmë shënohen në gjuhën...

Apple Maps ndryshon emrat e qyteteve të Kosovës, tashmë shënohen në gjuhën shqipe dhe jo serbe

Po ashtu, janë përmirësuar edhe disa prej lokacioneve te cilat veçse ishin te rregulluara tashme në shqip, si: Prishtina-Prishtinë, Mitrovica-Mitrovicë, Peja-Pejë dhe disa qytete tjera.

Por duket se jo të gjitha emrat kanë ndryshuar dhe janë bërë në gjuhën shqipe.

Emrat e disa lumenjve dhe liqeneve në Kosovë janë ende në gjuhën serbe dhe duket se po punohet që edhe ato të ndryshojnë dhe të shënohen në gjuhën shqipe.

Kështu dukej harta e Kosovës më herët kur emrat e qyteteve dhe fshatrave shkruheshin në gjuhën serbe.

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments