Tuesday, May 21, 2024
HomeLajmeKosovaAmbasada Ruse në Kanada provokon sekretarin e NATO’s: Kosova është Serbi!

Ambasada Ruse në Kanada provokon sekretarin e NATO’s: Kosova është Serbi!

“Kosova është Serbi”, është slogani që diplomacia e Moskës zyrtare ka publikuar në faqen e saj zyrtare, duke shpërndarë njoftimin e sekretarit të Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

Ky i fundit tregoi se aleatët e NATO-s shprehën shqetësim të thellë për tensionet në veri të Kosovës.

“Misioni #KFOR i NATO-s gjithmonë do të ndërmarrë veprimet e nevojshme për të ruajtur një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë”, ka njotuar ai.

Stoltenberg tha se “ne gjithmonë do të vazhdojmë të sigurohemi që komandanti ynë të ketë burimet dhe fleksibilitetin e nevojshëm që KFOR-i të përmbushë mandatin e tij. Ne jemi të gatshëm të bëjmë rregullime të mëtejshme në qëndrimin e KFOR-it sipas nevojës”.

KFOR-i, tha ai, vazhdon të koordinohet ngushtë me të gjitha palët relevante të interesit në Kosovë dhe Serbi, “si dhe me EULEX-in, OSBE-në, UNMIK-un dhe komunitetin diplomatik”.

“U bëjmë thirrje të gjitha palëve që urgjentisht të de-përshkallëzojnë. Ne vazhdojmë t’i bëjmë thirrje Beogradit dhe Prishtinës që të angazhohen në dialogun e lehtësuar nga BE-ja, si mënyra e vetme për të zgjidhur çështjet e pazgjidhura dhe për të arritur zgjidhje që respektojnë të drejtat e të gjitha komuniteteve. Ky është çelësi për sigurinë e qëndrueshme në Kosovë dhe stabilitetin në rajon”, deklaroi Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

Në deklaratën e shefit të NATO-s, thuhet se KFOR-i gjithmonë do të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme për të ruajtur një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë.

“Ne e bëjmë këtë në mënyrë të paanshme dhe në përputhje me mandatin tonë të OKB-së”, potencoi Stoltenberg.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments