Saturday, June 12, 2021
HomeLajmeKosova96 vjet nga themelimi i IKSHPK-së

96 vjet nga themelimi i IKSHPK-së

Në vitin 1925, 96 vite më parë ishte themeluar Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë.

IKSHPK është Institucioni më i lartë shëndetësor, profesional dhe shkencor i Kosovës.

Pas shpërndarjes së pandemisë Covid 19, IKSHPK u shndërrua në institucionin më të rëndësishëm në Kosovë.

Kërpudhat e thonjve janë më të rrezikshme seç mendoni

Ky institucion ka 6 departamente: 1. Epidemiologjia, 2. Ekologjia Humane, 3. Mjekësia Sociale, 4. Mikrobiologjia, 5. Sistemi i Informimit Shëndetësor, 6. Shkolla Kosovare e Shëndetësisë Publike.

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments