Një autobus me targa të Kosovës ishte aksidentuar gjatë ditës së djeshme duke dal jashtë rrugës në afërsi të Sllavonski Brodit duke shkaktuar vdekjen e dhjetë pasagjerëve gjersa dhjetëra janë lënduar.

“Ky është aksidenti i dytë më i rëndë në Republikën e Kroacisë. Ne patëm një aksident kaq të tmerrshëm në vitin 2008 në të cilin 14 shtetas çekë vdiqën”, tha ai në fillim, raporton n1.

Ai gjithashtu tregon se ligjet tona, si dhe rregulloret e Bashkimit Evropian, përshkruajnë sa kohë lejohen shoferët dhe kur ata kanë nevojë për pushim.

 

Teška nesreća kod Slavonskog Broda
00:00
/
00:20

 

“Ata nuk duhet të kalojnë kohën e caktuar gjatë ndërrimit, e cila është nëntë ose 10 orë. Për fat të keq, gjëra të tilla ndodhin dhe me gjithë të mirat që mbart trafiku, ajo gjithashtu ka anën e saj shumë të shëmtuar dhe kjo është vdekja e njerëzve”, thotë ai .

Ai shton se ata kanë mjaft njerëz për të kontrolluar shoferët dhe autobusët.

“Praktikisht të njëjtat rregulla zbatohen për ta si për shoferët e kamionëve, çdo automjet duhet të ketë një tahograf. Bazuar në këtë, ne mund të shohim se sa shpejt ai po ngiste, sa kohë po voziste, sa orë me radhë. Kjo është mirë sepse shoferët nuk mund ta fshehin atë. Ne kemi aftësinë të futemi në tahograf dhe të shohim gjithçka që na intereson dhe të sanksionojmë shoferin nëse ai nuk i zbaton rregullat”, shpjegon ai.
Katër tragjeditë më të mëdha nga aksidentet me autobusë që nga paslufta në KosovëKatër tragjeditë më të mëdha nga aksidentet me autobusë që nga paslufta në Kosovë

I pyetur nëse tragjedia do të ishte më e vogël nëse njerëzit do të ishin lidhur, ai u përgjigj në mënyrë pozitive “Sigurisht që ai do të bënte. Një pjesë e pasagjerëve ra nga ai autobus dhe ai u përplas mbi ta. Nëse ata do të kishin qëndruar në automjet, tragjedia do të ishte më e vogël. Autobusët që nga viti 2008 duhet të kenë rripa sigurie. Ky autobus kishte rripa sigurie, por mesa duket disa pasagjerë nuk i kanë përdorur”.

Ndryshe, tashmë është raportuar se tetë prej të vdekurve janë identifikuar gjersa dy prej të lënduarve janë në përkujddesje intensive