Tuesday, June 15, 2021
HomeLajmeKosovaZGJEDHJET PARA GJYKATËS: KONTESTET ZGJEDHORE NË KOSOVË"

ZGJEDHJET PARA GJYKATËS: KONTESTET ZGJEDHORE NË KOSOVË”

Instituti Demokracia për Zhvillim (D4D), mban ceremoninë e lansimit të punimit “Zgjedhjet para Gjykatës: Kontestet zgjedhore në Kosovë” që do të transmetohet drejtpërdrejt në Facebook, në faqen zyrtare të D4D-së.

Instituti D4D ka monitoruar me kujdes proceset zgjedhore që nga viti 2010 dhe ky është edicioni i tretë i punimit Drejtësia Zgjedhore. Punimi përfshin të dhëna mbi dënimet e shqiptuara për shkeljet administrative që ndërlidhen me zgjedhjet, mbikëqyrjen e financave të subjekteve politike, hetimin dhe zgjidhjen e lëndëve të rënda penale, si dhe ankesat ndaj mediave.

Gjatë viteve, koordinimi midis institucioneve të menaxhimit të zgjedhjeve dhe institucioneve gjyqësore, sanksionimi i subjekteve politike për shkelje të rregullave të zgjedhjeve dhe ndjekja penale e atyre që shkelën të drejtat e votës ka përmirësuar procesin zgjedhor dhe rritur besimin e qytetarëve dhe subjekteve politike në procesin zgjedhor si tërësi.

Të dhënat janë analizuar nga Instituti D4D ndërsa janë siguruar nga institucionet e mëposhtme të cilat janë poashtu nënshkruese të memorandumit të bashkëpunimit për procesin zgjedhor: Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Ankesa, Prokuroria e Shtetit, Policia e Kosovës, Këshilli Gjyqësor i Kosovës dhe Komisioni i Pavarur i Mediave.

Raporti përfshin gjithashtu rekomandime që janë hartuar për të avancuar koordinimin institucional për drejtësinë zgjedhore.

Ky aktivitet realizohet me mbështetjen e Ambasadës Britanike në Prishtinë.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments