Monday, September 27, 2021
HomeBotaVulin i dyshuari kryesor për krimet në “shtëpinë e tmerrit” në Serbi

Vulin i dyshuari kryesor për krimet në “shtëpinë e tmerrit” në Serbi

Ministri i Mbrojtjes ne Serbi, Aleksandar Vulin dyshohet se është i përfshirë në krimin më të madh në Serbi, dyshohet se ai zgjodhi shtëpinë e tmerrit ku u kryem masakrat dhe likuidimet më të mëdha.

Kështu thuhet në dëshminë të cilën thuhet se e ka siguruar një medium serb.

Stacioni televiziv serb Newsmax Adria ka siguruar dëshminë e Marko Miljkoviç ‘Butcher’, bashkëpunëtori kryesor i udhëheqësit të dyshuar të klanit kriminal Veljko Belivuk aka Veljko Nevolja, i cili pretendon se ishte takuar me Ministrin e Brendshëm Aleksandar Vulin.

Në dëshminë e tij, Miljković tha se Vulin zgjodhi vetë shtëpinë në Ritopek, ku klani Belivuk-Miljković kreu numrin më të madh të likuidimeve, transmeton Nova.rs.

Miljković, ndër të tjera, thotë se ai nuk kreu ndonjë vepër penale për të cilën akuzohet, dhe ashtu si vetë Veljko Belivuk, ai vendosi të tregojë për lidhjet e tij me majat e shtetit.

Në fillim të deklaratës së tij, ai deklaroi se ishte takuar me Ministrin e Policisë, Aleksandar Vulin, përmes gjyshit të tij Svetozar Vujačić, i cili është këshilltar i Ministrit.

“Në vjeshtën e vitit 2019, unë takova Aleksandar Vulin në klubin gotik, i cili është një klub nate në rrugën Karađorđeva… Pastaj Vulin më sugjeroi që t’i gjeja një” kuti “jashtë Beogradit për një periudhë të caktuar kohe për nevojat e tyre,” tha Miljkovic në deklaratën e tij.

Ai vëren se nuk u takua kurrë me Ministrin e Mbrojtjes, Nebojsha Stefanovic, por si në deklaratën e Belivuk, Miljkovic deklaron se ai dyshohet se ishte me Presidentin e Serbisë në një apartament në Zvezdara të Beogradit.

‘Vučić më tha atëherë që isha i lirë të takohesha me Aleksandar Vulin dhe të bashkëpunoja me të sepse ai është dora e tij e djathtë … Unë së pari e çova Vulin në dy shtëpi, kjo është shumë e rëndësishme, në bregun e majtë të Danubit, Krnjača, Borča, Dele etj. Ai nuk i pëlqente ato dy shtëpi atje për disa arsye, por arsyeja kryesore ishte sepse unë isha nga ato pjesë, kështu që ata nuk do të na lidhnin. Pastaj e çova në Ritopek, atje ai ishte i kënaqur me gjithçka, me garazhin, ai me entuziazëm më tha se gjithçka i shkon për shtat, ai mori çelësat e garazhit, më saktësisht nga distanca dhe tha se askush nuk vjen në atë garazh ndërsa ata përdorin ajo “.

Sipas Marko Miljkoviq, ai u takua për herë të fundit me Vulin në verën e vitit 2020, kur ministri i kërkoi atij një shërbim në lidhje me presidentin e Gjykatës së Lartë.

“Ai donte që unë t’i sugjeroja Milovan Tadiç që Miksa të organizonte të dashurën e tij Tijana Maksimovic Ajfon për të josh dhe më pas të filmonte presidentin e Gjykatës së Lartë, Aleksandar Stepanoviç, sepse, siç thotë Vulin, ai ‘nuk dëshiron të dëgjojë Shefin. ‘

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments