Tuesday, May 11, 2021
HomeBotaSi vdiq Adolf Hitler 76 vjet më parë vetëm disa orë pasi...

Si vdiq Adolf Hitler 76 vjet më parë vetëm disa orë pasi u martua me Eva Braun

Sipas një libri të quajtur “Hitler’s Last Day”, ai kishte kërkuar që kjo të ndodhte në “testamentin e tij politik”.

Ai shkruante: Unë dhe gruaja ime zgjedhim vdekjen për t’i shpëtuar turpit të shkarkimit dhe dorëzimit. Është vullneti ynë që trupat tanë të digjen menjëherë. Vdekja e Hitlerit u njoftua një ditë më pas, më 1 Maj.

Sidoqoftë Bashkimi Sovjetik për vite nuk besonte se ata kishin vdekur, por ishin arratisur. Një gjykatë gjermane nuk e deklaroi Hitlerin zyrtarisht të vdekur deri në 1956.

Një ekzaminim i dhëmbëve të Hitlerit 70 vjet pas vdekjes së tij zbuloi se ato i përkisnin atij, raportoi Deutsche Ëelle.

“Dhëmbët janë autentikë, nuk ka dyshim të mundshëm. Studimi ynë vërteton se Hitleri vdiq në vitin 1945, ”tha Philippe Charlier, autori kryesor i studimit i cili u botua në Gazetën Evropiane të Mjekësisë së Brendshme.

Ai shtoi: Ne mund të ndalojmë të gjitha teoritë e konspiracionit rreth Hitlerit. Ai nuk u arratis në Argjentinë me një nëndetëse, nuk është në një bazë të fshehur në Antarktidë.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments