Sunday, June 13, 2021
HomeLajmeKosovaMuja: Në 55 ditët e fundit ministra të jashtëm e presidentë e...

Muja: Në 55 ditët e fundit ministra të jashtëm e presidentë e kanë vizituar Kosovën, Kurti të vazhdojë kështu

Deputeti nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, Armend Muja në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës ka folur për propozimet në programin qeveritar.

Ai ka thënë se qeveria e re po punon për politikën e jashtme, duke thënë se në 55 ditët e fundit ministra të jashtëm e president e kanë vizituar Kosovën.

“Në 55 ditët e fundit Kosovën e kanë vizituar disa ministra të jashtëm e president. Hapat fillestar janë të rëndësishëm dhe e inkurajoj zotin Kurti të vazhdoj në këtë mënyrë”, ka deklaruar ai.

Ndërsa, derisa ka thënë se çështja e vaksinimit është prioritet, ai është shprehur se programi do t’i ndihmojë edhe fëmijëve, me shtesa dhe me shujta.

“Në programin qeveritar janë propozuar 3-4 masa, e para është shtesat për fëmijë. Fëmijët nuk janë trajtuar me prioritet në të kaluarën. Janë 500 mijë fëmijë që do të përfitojnë. Është shumë me rëndësi shujta për nxënësit. Rreth 100 mijë nxënës do të përfitojnë nga shujtat për fëmijë. Ndërsa, e treta që është me rëndësi është edhe punësimi”, ka deklaruar ai.

Përndryshe, ai ka thënë se borxhi qeveritar është rritur për 1.6 miliard euro.

Sipas tij, në Kosovë është bërë shprehi të thuhet që buxheti do të jetë 4 miliard euro, e pastaj të bëhet 2 miliard, prej të cilave 1 miliard borxhe.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments