Monday, March 20, 2023
HomeTjeraKuzhinaGjashtë arsyet pse restorantet luksoze shërbejnë racione kaq të vogla

Gjashtë arsyet pse restorantet luksoze shërbejnë racione kaq të vogla

Të gjithëve na ka ndodhur që të shkojmë në një restorant dhe të na serviret një pjatë e dekoruar mjaft bukur, por me shumë pak ushqim. Ekzistojnë disa arsye mjaft interesante pse restorantet luksoze po servirin sasi të vogël ushqimi në pjatat e dekoruara.

1. Çdo pjatë ka përbërës të kushtueshëm.

Recetat me përbërës të kushtueshëm, të zgjedhur me kujdes janë mjaft të zakonshme tek restorantet luksoze. Një kile viçi Ëagyu mund të shkojë për 200 dollarë dhe një kilogram havjar kushton rreth 10,000 dollarë. Imagjinoni një pjatë të mbushur plot me këto dhe të shtoni tartuf të bardhë italianë (rreth 7,500 dollarë për kg). Çmimi do të ishte jashtëzakonisht i lartë!

Duke përdorur përbërës me cilësi të lartë të cilat mund të jenë të importuara, është e lehtë të kuptohet pse ushqimi duhet të jetë në sasi të vogël në mënyrë që të ketë një çmim të përballueshëm të pjatës.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments