Monday, March 20, 2023
HomeBotaAbazoviq nën akuzë për komplot: Ç’po ndodh në qeverinë e re malazeze?

Abazoviq nën akuzë për komplot: Ç’po ndodh në qeverinë e re malazeze?

Takimi midis udhëheqësit të shumicës në pushtet të Malit të Zi dhe Kryeministrit Zdravko KrivokapiÇ të hënën në mbrëmje përfundoi me akuza për përmbysjen e qeverisë në kurriz të Frontit Demokratik pro-Serb, pas së cilave Zv.kryeministri Dritan Abazoviç u largua nga takimi.

Një nga udhëheqësit e Frontit Demokratik (DF), Milan Knezeviç, u tha gazetarëve pas takimit midis kryeministrit dhe liderëve të partive të shumicës qeverisëse se Krivokapiç akuzoi Abazoviçin dhe ministrin Vladimir Leposaviç për përmbysjen e qeverisë së tij.

“Ai tha se kishte informacion në lidhje me të,” u tha Knezeviç gazetarëve pas takimit, duke vënë në dukje se Krivokapiç i kishte akuzuar indirekt ata, Abazoviçin dhe Leposaviçin, se ishin pas komplotit për të përmbysur qeverinë.

“Krivokapiç iu referua fotografisë dhe postimit tim në Tëitter nga 4 janari kur fola me Abazoviçin në lidhje me mundësinë e kapërcimit të krizës në gjyqësorin malazes dhe thashë se ai kishte shumë informacion në lidhje me komplotin,” tha Knezeviç.

Sipas tij, kryeministri refuzoi të paraqiste informacionin që kishte, por pranoi se ai ishte takuar me Presidentin e Malit të Zi Milo Gjukanoviç më herët sot, por nuk donte të fliste për takimin.

“Kur e pyeta për çfarë bisedoi me të, ne u futëm në një diskutim verbal pas të cilit kryeministri u largua nga takimi,” tha Knezeviç, një nga udhëheqësit e shumicës qeverisëse pro-serbe në Malin e Zi.

Krivokapić më vonë shpjegoi se ai kishte biseduar me Đukanović në një seancë të Këshillit të Mbrojtjes dhe Sigurisë dhe se ai nuk kishte takime sekrete me Presidentin e Malit të Zi.

Kriza brenda shumicës qeverisëse, e cila rrëzoi Partinë Demokratike të Socialistëve të Milo Gjukanoviçit në një fitore të ngushtë në zgjedhjet parlamentare të gushtit 2020, filloi kur kryeministri Krivokapiç vendosi të heqë ministrin e Drejtësisë dhe të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave Vladimir Leposaviç, i cili mohoi gjenocidin e Srebrenicës në një publik fjalimi po në Srebrenicë, si dhe vendimet e gjykatave ndërkombëtare në lidhje me të.

Leposaviç refuzoi të japë dorëheqjen, kështu që largimi i tij duhet të diskutohet në parlamentin malazes, në të cilin shumica e koalicionit qeverisës nuk dëshiron të mbështesë vendimin e kryeministrit dhe të heqë ministrin e drejtësisë.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments